Sajtószoba

Hírek

Aquaworld - vízibirodalom

2008-12-04

Nyílik a Aquaworld - vízibirodalom és a Ramada Resort Budapest Hotel

Megépült a Megyeri híd pesti hídfőjénél Magyarország és egyben Közép- és Kelet-Európa legnagyobb szálloda- és fedett élményfürdő-együttese, amely egyesíti magában a város és a természet, a luxusszálloda és az élményfürdő előnyeit.
 
Rekord sebességgel, két év alatt épült meg a 8,6 hektáron elterülő, európai léptékekkel nézve is óriás turisztikai beruházás. Az épületek összes szintterülete 54 ezer négyzetméter, a medencék egyesített vízfelülete meghaladja a 3300 négyzetmétert.
Az Aquaworld -Vízibirodalom fedett élményfürdő december 5-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, a Ramada Resort Budapest Hotel pedig december 8-tól várja szállóvendégeit.
A PROJEKT
Az épületkomplexum terveit a Grontmij-Canor Kft. készítette el, Ráth András vezető tervező irányításával. Az építési munkák 2006 decemberében kezdődtek meg.
A mintegy 17 millliárd forintos projekt az InterEstate Ingatlanfejlesztő Zrt. beruházásában, a CIB Bank és a Hypo Alpe Adria Bank hosszúlejáratú hiteleinek segítségével valósult meg. Az InterEstate Zrt. 2006-ban hozta létre a projekt megvalósítására, majd a szálloda és az élményfürdő üzemeltetésére az Aquaworld Hotel és Élményfürdő Zrt-t, amely a beruházási költség 20%-át finanszírozza. A konzorcium-vezető CIB Bank és a társfinanszírozó Hypo-Alpe Adria Leasing Zrt. a költségek 80%-át biztosítja, euró-alapú, 15 éves futamidejű hitel formájában.
Az Aquaworld projekt a hazai ingatlanfejlesztések között a nagyberuházások kategóriájába tartozik. Kiváló fekvése és szolgáltatásai miatt minden esély megvan arra, hogy az Aquaworld Budapest kiemelkedő belföldi és külföldi turisztikai célponttá, a fővárosiak és a szomszédos települések lakóinak kedvelt találkozóhelyévé váljon. Budapest fürdővárosi hagyományait megújító új idegenforgalmi szimbóluma lehet Magyarországnak.
A SZOLGÁLTATÁSOK
A komplexum szlogenje: Az élmények világa mezítlábtól lakkcipőig.
Ez nem csupán egy hangzatos mondat, hanem tömören és frappánsan összefoglalja a szolgáltatások széles palettáját.
A Ramada Resort Budapest négycsillag superior besorolású konferencia- és wellness szálloda nyolcemeletes, hullámvonalú épülete nagyméretű teraszaival, tágas belső tereivel és üvegfalaival impozáns látványt nyújt, ugyanakkor kellemes, természet közeli érzést kelt a vendégekben.
A szálloda franchise szerződést kötött a Wyndham Hotel Group tulajdonában lévő Ramada International szállodalánccal, amely hat kontinens több mint 100 országában 6300 szállodával rendelkezik.

Szobák: A szálloda főépületében 261 szoba található, ezen belül 28 junior suite, 8 lakosztály és 2 elnöki lakosztály kínál további luxust, a mozgássérülteknek kialakított szobák pedig kényelmessé teszik az itt tartózkodást a fogyatékkal élő vendégek számára.
A szállodához csatlakozó apartmanház 48 két- illetve háromszobás apartmanja az otthon érzetét kínálja a hosszabb ideig itt tartózkodók és a családosok számára, miközben élvezhetik a négycsillagos szolgáltatás valamennyi előnyét is.
Konferenciaközpont: A szálloda közel 1000 fős konferenciaközpontja természetes fényben úszik, tágas előterek, teraszok kapcsolódnak hozzá, internet-kapcsolattal és minden modern technikai felszereléssel rendelkezik.
A legnagyobb terem kapacitása 550 fő. Mobil falak segítségével akár 15 különböző méretű szekcióterem is kialakítható. A szálloda legfelső, nyolcadik emeletén exkluzív rendezvények megrendezésére alkalmas, körpanorámás, teraszokkal bővíthető bankett-terem található.
Spa, Wellness, Fitnesz: A kerti kiúszóval is rendelkező élménymedence, a szentélyszerűen kialakított mandala-medence, a szaunavilág, ahol hamam-fürdő, finn szauna, bioszauna és gőzkamra várja a kikapcsolódni vágyókat, valamint a szépségfarm testszépítő programokkal, fodrászattal, pedikűrrel várja a szépülni vágyókat. A vendégek igényüknek és hangulatuknak megfelelően számos masszázskezelés közül választhatnak, amelyeket speciális kádakban kialakított víz alatti masszázzsal is kiegészíthetnek.
A szálloda fitnesz részlegében squash-pályák, pingpong terem, kültéri teniszpálya és természetesen korszerű kondicionáló gépekkel felszerelt fitneszterem várja a sport szerelmeseit.
Vendéglátás: Ki sem kell tennie a lábát, hiszen a Ramada Resort Budapest több "házon belüli" szórakozási lehetőséget kínál. A vendégek alkalomtól és hangulattól függően választhatnak a nagy befogadóképességű svédasztalos étterem és különterem, az elegáns á la carte étterem, a nyáron panorámás terasszal bővülő pub, a szálloda halljában található kávézó illetve az Oriental Spa bárja között.
A szállodához kapcsolódó apartmanház alatt külön szórakoztatóközpont épült, moziszobával, kártya- és szivarszobával, bárral, valamint biliárd- és játékteremmel. A legfiatalabb családtagok a gondosan kialakított játszóházban, felnőtt felügyelet mellett szórakozhatnak.
Az Aquaworld - Vízibirodalmat egy 72 méter átmérőjű, 5 emelet magasságú óriáskupola fedi. Az óriáskupola alatt a négy emelet magas Angkor romtemplom függőhidakkal, tornyokkal, mosolygó budha szobrokkal és pálmafákkal lélegzetelállító látványt nyújt és a trópusok hangulatát idézi. Az örök nyár szigete izgalmas kalandokat kínál minden korosztálynak.
Medencék: Az egyedülálló szolgáltatásokat felvonultató fürdő 17 medencéje közül 15 minden évszakban üzemel. Az óriás élménymedence fekvő és ülő masszázzsal, nyakzuhannyal és sodrófolyóval kényezteti a vendégeket. A belső medencéből eljuthat a télen is működő szabadtéri meleg vizes medencébe.

A hullámmedence és a Magyarországon egyedülálló szörfmedence a tengerparti üdülések hangulatát idézi. Az úszni és ugrani vágyókat 25 méteres úszómedence és 3 méter magas ugrótorony várja.
Csúszdák: A fedett élményfürdőben télen-nyáron 11 csúszda kínál izgalmas kalandot és felhőtlen szórakozást. A csúszdák hossza összesen közel 1 kilométer.
Közvetlenül a kupola mellett magasodik a lépcsőn és panorámaliften is megközelíthető csúszdatorony, ahonnan 6 óriáscsúszda indul. A legbátrabbak 17 méter magasról rajtolhatnak. És ez még nem minden: a családi csúszdán akár hárman is lecsúszhatnak egymás mellett; a hagyma-csúszda rövid, de annál intenzívebb élményt ígér, és a kalandvágyóbbak egy sziklák között hömpölygő, 180 méteres hegyi folyóban sodortathatják magukat.
Szaunavilág: Keleti hangulatú és belsőépítészetében is harmóniára törekvő számos egyedi kialakítású szauna található; finn erdei szauna, bioszauna, Kristály és Orosz szauna, infraszauna.
A szobahőmérsékletű, fűtött ágyakkal felszerelt tepidárium, valamint a gőzkabinok, aromakabinok és sóbarlang illatos gőzei nemcsak az orrot kényeztetik, hanem átjárják a vendég minden egyes pórusát.
A kínálatot jégbarlang és a ritkaságszámba menő Kneipp-medence teszi teljessé.
Gyerekvilág: A gigantikus létesítményben olyan gyermekbarát terek és vízi élmények is találhatók, ahol az apróságok is jól érezhetik magukat, és a szüleik is biztonságban tudhatják őket. A kupolatértől elkülönített épületrészben változó vízmélységű, élményelemekkel és gyermekcsúszdákkal felszerelt medence, valamint játszóház és gyermekpelenkázó várja a kisgyermekes családokat.
A gyermekek bankett-terme tökéletes helyszín gyerekzsúrok, születésnapi ünnepségek és egyéb rendezvények számára.
Nyári vízivilág: A fedett élményfürdő nyáron gazdagon parkosított stranddal, úszómedencével és gyermekmedencével bővül. Az aktív kikapcsolódást gyermekjátszótér, röplabdapálya, kalandpark, szabadtéri fitnesz-részleg és egy földbe süllyesztett rönkszauna biztosítja.
Vendéglátás: A vízi kalandozások alatt megéhező és megszomjazó vendégek az önkiszolgáló étterem salátáiból, hideg és meleg ételeiből választhatnak, az Aqua bárban pedig akár színes koktélokat szürcsölhetnek. A gyermek bankett-teremben külön kérésre születésnapi gyerekmenük rendelhetők. Nyári vízivilág grill pavilonjában további ételek és természetesen fagylaltok, üdítők, csapolt sör teszi teljessé a strandolást.
 
2008-12-04.
Forrás: epulettar.hu

« Vissza