Sajtószoba

Hírek

Megnyílt a budapesti Aquaworld

2008-12-06

Megnyílt a budapesti Aquaworld, Közép-Európa legnagyobb élményfürdője. Budapest (MTI) - Közép-Európa legnagyobb fedett élményfürdője, az Aquaworld pénteken délelőtt nyitja meg kapuit.

Kelecsényi Ágnes, a szálloda marketing- és értékesítési igazgatója a komplexum ünnepélyes megnyitóján csütörtökön Budapesten elmondta: a számítások szerint a beruházás 15 év alatt térül meg. A korábbi közlés szerint a létesítmény - a fürdő és a négycsillagos Ramada Resort szálloda - összértéke mintegy 17 milliárd forint. A marketingigazgató az MTI kérdésére elmondta, hogy 2009-ben 50-60 százalékos átlagos kihasználtsággal számolnak. Hozzátette: a nyitástól számítva karácsonyig folyamatosak a konferenciák és rendezvények a szállodában.

Pfandler Katalin, a fejlesztő cég elnök-igazgatója elmondta, hogy minden hatósági engedéllyel rendelkeznek. Az építkezéshez összesen mintegy ezer embert foglalkoztattak, a működtetéshez pedig 250 embert vettek fel. Az elnök-igazgató megjegyezte, hogy a kialakításhoz sem állami, sem munkahelyteremtő támogatást nem kaptak. Az Aquaworld Zrt.-t kifejezetten az idegenforgalmi projekt létrehozására, majd üzemeltetésére alapították az Interestate Ingatlanfejlesztő Zrt. tulajdonosai, akik részben magyar magánszemélyek, többségben belföldi társaságok.

A cég 2006 májusában 2,8 milliárd forint jegyzett tőkével jött létre. A korábbi közlés szerint a szálloda a csatolt létesítményekkel valamivel több mint 17 milliárd forintba került. Ennek 20 százalékát saját erőből fizetik, a fennmaradó részt a CIB Bank és a Hypo Alpe Adria Leasing Zrt. finanszírozza vegyes devizában, 15 éves futamidővel. 

Az M0-ás és a Megyeri híd pesti hídfőjéhez közel mintegy 8,6 hektáros területen fekvő élményfürdő 1.800 személy egyidejű kiszolgálására alkalmas. A két kupola alatt 15, míg a szabad térben további négy medence lesz. A nagyobb, 72 méter átmérőjű kupolához csúszdatorony csatlakozik, amelyből 6 óriás csúszda indul - az árakról itt tájékozódhatnak.
 
A szálloda nyolc szintes, a hozzá csak egy felszín alatti folyosón kapcsolódó apartman ház négyemeletes. A 309 lakóegységben 666 ágy van, de a pótágyakon további 200 vendég helyezhető el. A konyha alapterülete 1.500 négyzetméter, az éttermekben és a rendezvénytermekben egyszerre akár ezren is étkezhetnek.  A konferenciatermek befogadó képessége szintén csaknem ezer fő.


 
2008-12-06.
Forrás: ingatlanmenedzser.hu

« Vissza